Mary Shelley

Er en Romantik, Biografi, Drama film instrueret af Haifaa Al-Mansour med skuespillerne Tom Sturridge, Ciara Charteris, Laurence Foster, Douglas Booth fra 2018

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 39 kr. for 48 timer
Lejen er 39 kr. for 48 timer
Køb
159 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
- Engelsk
39 kr 48 timer Se nu
39 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
- Engelsk
159 kr Altid Se nu

Plot

Mary Shelley fortæller historien om Mary Wollstonecraft Godwin – forfatter af “Frankenstein”, en af verdens mest berømte gotiske romancer – og hendes lidenskabelige og stormfulde forhold til den berømte romantiske poet Percy Bysshe Shelley. Mary og Percy erklærer deres kærlighed for hinanden, og til hendes families store skræk løber de væk sammen, i følge med Marys halvsøster Claire. Midt i voksende stridigheder i forholdet og under deres ophold i Lord Byrons hus ved Genevesøen bliver idéen til Frankenstein født, da gæsterne bliver udfordret til at skrive en spøgelseshistorie. En utrolig karakter er født, som vil kaste sin truende skygge over populærkultur I flere århundreder, men datidens samfund så ikke meget værdi i kvindelige forfattere. I den unge alder af 18 år bliver Mary tvunget til at udfordre disse fordomme for at beskytte hendes værk og skabe sin egen identitet.

Mary Shelley

Detaljer

Genre Romantik, Biografi, Drama
Originaltitel Mary Shelley
Instruktør Haifaa Al-Mansour
Udgivelsesår 2018
Tags kvinde direktør(woman director), litteratur(literature), biografi(biography), 19. århundrede(19th century), digter(poet), Frankenstein, baseret på True begivenheder(based on true events), prometheus, herren byron(lord byron)
Flere detaljer

Anmeldelser

Skuespillere