Persepolis

Er en Animation, Drama film instrueret af Vincent Paronnaud med skuespillerne Tilly Mandelbrot, François Jerosme, Simon Abkarian, Miranda Bonansea fra 2007

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 29 kr. for 48 timer
Lejen er 39 kr. for 48 timer
Køb
39 kr. for Altid
109 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
29 kr 48 timer Se nu
39 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
39 kr Altid Se nu
109 kr Altid Se nu

Plot

Persepolis er den skarpe og humoristiske fortælling om den selvstændige pige, Marjane, der nægter at makke ret. Marjane forsøger gennem sin barndom og ungdom at finde sig til rette med sine omgivelser. Men det er ikke nemt ? slet ikke når man vokser op under præstestyret i Iran. Hendes interesse for ABBA og Nike-sko og ikke mindst hendes lyst til at ytre sig over for autoriteter gør, at hun vækker vel meget opsigt. Af frygt for hendes sikkerhed vælger Marjanes forældre at sende hende i skole i Østrig, men også her har hun svært ved at finde sig til rette. Hun bliver dagligt konfronteret med fordomme om sit hjemland, og selv om hun i Østrig oplever frihed og kærlighed, føler hun sig rodløs og har hjemve. Persepolis er baseret på Marjane Satrapis egne oplevelser.

Persepolis

Detaljer

Genre Animation, Drama
Originaltitel Persepolis
Instruktør Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Udgivelsesår 2007
Tags kvinde direktør(woman director), 1970s, totalitære regimet(totalitarian regime), voksen animation(adult animation), forældre børn forholdet(parents kids relationship), civile krig(civil war), krig(war), puberteten(puberty), skæring den ledningen(cutting the cord), punk, bombe alarm(bomb alarm), punk band
Flere detaljer

Anmeldelser

Trailers

Skuespillere

Lignende film