Ung leg

Er en Drama film instrueret af Johannes Allen med skuespillerne Else Højgaard, Sigrid Horne-Rasmussen, Andreas John Frandsen, Ghita Nørby fra 1956

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 19 kr. for 48 timer
Køb
69 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
19 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
69 kr Altid Se nu

Plot

Ungdomsoprør i 50'erne. Instruktøren Johannes Allen filmatiserede sin egen roman om en gruppe overklasse-teenagere, der laller sig igennem deres samtid med tant og fjas. Den debuterende Ghita Nørby bliver i rollen som Helle forelsket i en musikglad og ganske seriøs (kedelig) student, spillet af Frits Helmuth. Hendes veninde, Birte (Anne Werner Thomsen) er mere til fest og farver, men fælles for de fleste medlemmer af kliken er, at de er overladt til sig selv. Forældrene er i udkanten eller på kant med hinanden. Og forladt ungdom bliver skidt ungdom. Filmen var et fortjent hit, da den havde premiere og tegnede et præcist billede af samtidens velbjærgede, forkælede unge. Det billede har på overfladen måske ændret sig siden da.

Ung leg

Detaljer

Genre Drama
Originaltitel Ung leg
Instruktør Johannes Allen
Udgivelsesår 1956
Tags
Flere detaljer

Anmeldelser

Skuespillere