de uværdige

Er en Krimi, Drama film instrueret af Mika Kaurismäki med skuespillerne Rauli Somerjoki, Kari Happonen, Pekka Hietala, Aarre Karén fra 1982

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 19 kr. for 48 timer
Køb
69 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
19 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
69 kr Altid Se nu

Plot

En gruppe gangstere tager på visit hos Manne for at inddrage noget gammel gæld. Det er nu eller aldrig for Manne, der får præcis to uger til at betale det skyldige beløb inden hammeren falder. Han kontakter derfor sin gamle ven Ville Alfa, der er i besiddelse af et yderst værdifuldt maleri af den anerkendte kunstner, Edelfelt. Hvis maleriet er ægte, er det måske Mannes vej ud af problemerne.... En mørk aften, hvor Manne er på vej i sin bil, møder han sine gamle venner Harri and Juippi samt Veera, der tilsyneladende er på flugt fra et eller andet. Alle har deres problemer at kæmpe med, men de bliver åbenlyst ikke mindre af, at de nu har slået pjalterne sammen med Manne og indirekte de problemer der følger i kølvandet på hans person. De uværdige markerede ved premieren tilbage i 1982 et positivt vendepunkt for finsk film, og skaffede de to brødre Mika og Aki Kaurismäki stor international anerkendelse.

de uværdige

Detaljer

Genre Krimi, Drama
Originaltitel de uværdige
Instruktør Mika Kaurismäki
Udgivelsesår 1982
Tags
Flere detaljer

Anmeldelser

Skuespillere