en sømand går i land

Er en Komedie, Diverse, Drama film instrueret af Lau Lauritzen med skuespillerne Ib Schønberg, Ove Rud, Poul Secher, Paul Hagen fra 1954

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 19 kr. for 48 timer
Køb
69 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
19 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
69 kr Altid Se nu

Plot

Frederik Larsen (Lau Lauritzen jun.) er sømand, og har sejlet siden han var 15 år Nu har han tabt lysten til sømandslivet, navnlig efter, at hans bedste ven Bob er omkommet under en orkan. Da hans skib anløber København, kort før jul, afmønstrer han med hele sin hyre på lommen. Han indlogerer sig på sømandshjemmet Bertel, som ligger på den pæne side i Nyhavn. Her kan han bo og spise for ganske få penge. Han afleverer sin køjesæk til portneren Henrik (Mogens Hermansen), inden han lokkes af harmonikamusikken og latteren, der kommer til ham fra den "uartige" side af Nyhavn. I Cafe "Den sorte sejler", kommer han tilfældigt til at sidde ved samme bord som Inger (Lisbeth Movin), hvis erhverv ikke står i telefonbogen, skønt det er verdens ældste. Inger er i selskab med en arbejdsløs, sky fyrbøder Vladimir W. Olsen (Poul Reichhardt), der er fuld af fiduser, og har et godt humør.

en sømand går i land

Detaljer

Genre Komedie, Diverse, Drama
Originaltitel en sømand går i land
Instruktør Lau Lauritzen, Lau Lauritzen Jr.
Udgivelsesår 1954
Tags
Flere detaljer

Anmeldelser

Skuespillere