amadeus - director's cut

Er en Musik, Biografi, Drama film instrueret af Miloš Forman med skuespillerne Charles Kay, Jan Pohan, Kenny Baker, Karel Fiala fra 1984

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 19 kr. for 48 timer
Køb
69 kr. for Altid
89 kr. for Altid
99 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
19 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
69 kr Altid Se nu
89 kr Altid Se nu
99 kr Altid Se nu

Plot

Den gamle Salieri er gemt væk på en galeanstalt, efter han har forsøgt at skære halsen over på sig selv. Han er plaget af skyld. Hans misundelse drev den unge Mozart i døden. Den gamle Salieri søger synsforladelse og en præst tilkaldes. Historien han indvies i, fylder ham med sorg og bestyrtelse: Mange år før er Salieri kejserlig komponist ved hoffet i Wien. Han position trues, da den unge Wolfgang Amadeus Mozart gør sin entré. Salieri fornemmer straks, at den livsglade og tossegode yngling er enestående og en trussel, der må fjernes. Samtidig er han fortryllet af Mozarts musik, som han opfatter som selve Guds stemme. Så når Salieri ikke kan være den bedste komponist af de to, kan han som mørkets fyrste i stedet orkestrere Mozarts sidste dage...

amadeus - director's cut

Detaljer

Genre Musik, Biografi, Drama
Originaltitel amadeus - director's cut
Instruktør Miloš Forman, Milos Forman
Udgivelsesår 1984
Tags Italien(italy), ægteskab krise(marriage crisis), mord(murder), første person indtaling(first person narration), Wien Østrig(vienna austria), misundelse(envy), musiker(musician), talent, Gud(god), 18 århundrede(18th century), Opera, komponist(composer)
Flere detaljer

Anmeldelser

Trailers

Skuespillere

Lignende film