fredag den 13.

Er en Kriminal, Gyser, Thriller film instrueret af Sean S. Cunningham med skuespillerne Peter Brouwer, Ken L. Parker, Mary Rocco, Noel Cunningham fra 1980

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 39 kr. for 48 timer
Køb
89 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
39 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
89 kr Altid Se nu

Plot

Crystal Lake-lejren åbner igen. Ivrige unge vejledere med øjne, der stråler af idealisme, og kroppe, der strutter af hormoner, er klar til at arrangere sammenkomster og lege for sommerens gæster. Men der er ét navn, man ikke finder i lejrens håndbog. En, der gerne vil lege "Dræb Vejlederen"! Enhver filmelsker ved, at uhyret altid vender tilbage, og ingen filmserie (11 afsnit indtil videre, når man tæller Freddy vs. Jason med) beviser det bedre end den, der startede med denne chokerende gyser. Han lever videre, og de dør. Denne "han" er Jason (som får stor hjælp i den første film af sin kære gamle "Mor"). Og "de" er de unge brushoveder (bl.a. Kevin Bacon), som snart vil opdage, at fredag den 13. er den mest uheldige dag af alle. Men ikke for horror-fans!

fredag den 13.

Detaljer

Genre Kriminal, Gyser, Thriller
Originaltitel fredag den 13. (1980)
Instruktør Sean S. Cunningham
Udgivelsesår 1980
Tags hævn(revenge), mord(murder), frygt(fear), slasher, maniac, søen(lake), Teen, sommer(summer), drukning(drowning), kabine(cabin), Cult, Camp, rådgiver(counselor), ønske om(desire), økse i den hoved(axe in the head)
Flere detaljer

Anmeldelser

Trailers

Skuespillere

Lignende film