et civiliseret land

Er en Krimi, Dokumentar film instrueret af Nanna Frank Møller med skuespillerne Anders Kærgaard, Christian Harlang, Jørgen Lange Thomsen fra 2014

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 19 kr. for 48 timer
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
19 kr 48 timer Se nu

Plot

Retsmedicineren Jørgen får til at opgave at undersøge en gruppe levende irakere og afgøre om de har været udsat for tortur for en stor menneskerettighedsorganisation. Sagen vil få enorm politisk betydning, da Jørgens resultat bliver afgørende for, om der skal rejses en sag mod den danske stat for krigsforbrydelser under Irak-krigen. Som Jørgens kontrapunkt og modstykke er den indignerede og dybt engagerede menneskerettighedsadvokat Christian Harlang med på rejsen til Beirut og Amman. Mens Jørgen med stor samvittighed og tvivl leder efter sandheden i de krigstraumatiserede irakeres sind og kroppe, afventer Christian de retsmedicinske resultater med stor spænding. Da Jørgens rapport viser at irakerne har været udsat for tortur, begynder Harlang at forberede sig på en historisk sag mod den danske stat. En sag som skal vise sig at møde massiv modstand fra det politiske system - og mørklægning af bevismaterialer fra det danske forsvar.

et civiliseret land

Detaljer

Genre Krimi, Dokumentar
Originaltitel et civiliseret land
Instruktør Nanna Frank Møller
Udgivelsesår 2014
Tags

Anmeldelser

Skuespillere