milos forman - what doesn't kill you

Er en Dokumentar film instrueret af Milos Smídmajer med skuespillerne Annette Bening, F. Murray Abraham, Javier Bardem, Michael Douglas fra 2009

Sammenlign priser

Lej
Lejen er 19 kr. for 48 timer
Køb
69 kr. for Altid
Lej Sprog Pris Tid
Giver adgang til den pågældende film i typisk 48 timer. Når lejeperioden er passeret, kan du ikke længere se filmen og må betale igen for at gense den. Ældre film kan typisk ses til en billigere pris end de nyeste.
19 kr 48 timer Se nu
Køb Sprog Pris Tid
Her køber du filmen, så du kan streame den igen og igen. Du modtager ingen film med posten, men en permanent adgang til filmen hos streamingtjenesten.
69 kr Altid Se nu

Plot

Milos Forman er en af de mest respekterede instruktører i filmverdenen. I denne dokumentarfilm fortæller han om sit liv, sin familie og indflydelsen, der har ligget til grund for karrierens forskelligartede værker. Tjekken, der er født Jan Tomas Forman, mistede begge sine forældre i koncentrationslejren Auschwitz. Formans tidlige film blev en væsentlig del af den tjekkoslovakiske nybølge med Sorte Peter (1964) og Brandmænd i fyr og flamme (1967) som markante eksempler. Herefter gik turen til USA, hvor han bl.a. vandt to Oscars for Bedste instruktion for henholdsvis Gøgereden (1975) og Amadeus (1984). Senere blev karrieren mere svingende med både en Oscar-nominering for Folket mod Larry Flynt (1996) og ros for Jim Carrey-filmen Man on the Moon (1999), men også kritik for Goyas Ghost (2006), der indtil videre er hans seneste film på amerikansk grund. Denne dokumentarfilm byder på hidtil ukendte klip og nye interviews med skuespillere, der har arbejdet sammen med Milos Forman.

milos forman - what doesn't kill you

Detaljer

Genre Dokumentar
Originaltitel milos forman - what doesn't kill you
Instruktør Milos Smídmajer
Udgivelsesår 2009
Tags

Anmeldelser

Skuespillere